Beli Kasut & Pakaian Secara Online

Menurut Kosmo hari ini pakaian dan kasut (23%) merupakan barangan pembelian secara online yang paling popular diikuti dengan tiket kapal terbang (20%), buku (20%) dan penginapan pelancongan (19%). Dan kaji selidik Pengguna eCommerce Visa 2010,sebanyak 558 pengguna Internet di Malaysia telah membeli -belah di laman web luar negara. Kajian tersebut juga membuktikan bahawa ramai pengguna memilih laman web antarabangsa kerana menawarkan barangan dan perkhidmatan yang mereka inginkan selain menawarkan harga yang lebih berpatutan.


Gambar kasut tu bukan punya saya. Kesemua kasut tu adalah kepunyaan Datuk Siti yang saya cedor daripada Beautiful nara. Untuk hiasan semata-mata.

Wah lama sudah tidak membeli secara online. Bukan apa, dulu terlampau ketagih sampai barang yang dibeli tu tidak digunakan dengan bijak. Sekarang saya lebih suka beli barang di kompleks membeli belah sebab takut perkara yang sama berulang kembali. Takut “indah khabar dari rupa”. Dulu ada barang yang saya beli tu bila tengok di laman web si penjual tersangatlah cute dan cun tapi bila parcel sudah tiba. Omg! Terus terasa barang yang dibeli tu tidak berbaloi. Keghairahan untuk membeli online sudah merundum (bagi barang yang biasa). Namun ada beberapa barang yang susah sangat mahu cari di pasaran, jadi tiada pilihan lain, terpaksa membuat pembelian secara online.
Korang macam mana pula? Masih aktif membeli secara online ka? Hu hu walau bagaimanapun, itu terpulang kepada individu masing-masing. Kalau korang lebih suka membeli secara online itu tidak menjadi masalah.

P/S : Hari ini hari Isnin, minat untuk bekerja sangat kurang.

15 Responses to Beli Kasut & Pakaian Secara Online

  • Fadzmie Mohamad says:

    Kalau barang yang saya mau beli tu teda di Malaysia (macam baju-baju band luar negara yang original), terpaksa la beli online. Tapi kalau barang yang ada di Malaysia ni juga, saya suruh orang belikan ja la. Haha.

  • Va Va Voom says:

    Sa dulu pun ketagih beli barangan online ne..tapi tu lah..sometimes ada yg berbaloi dan ada juga yg tidak..hehehehe

  • I am DiDa says:

    Morning beaty…sy pun too much addicted to online shopping sampai satu tahap sy mencari brg yg sy mampu beli, bukan sbb keperluan tp mcm x buli klu x beli apa2, until i found that most of brg yg sy beli tu jadi perhiasan sj, some of them x berguna langsung…cth; sy beli knee protector for my rafael smpai 4pcs, dia guna x sampai seminggu & sempat guna 1pcs ja, sbb dia sdh pndai bjln…see! mmg mbazir…skrg sy dlm proses 'bertaubat' & sedang mengkontrol diri supaya tidak rajin membeli-belah online..(",)v

  • a-Me says:

    ya.. dlu sa pun ska jga ni bli on9. Tapi mostly brg on9 yg sa bli sa x pki.. What a waste. So skarang ni kira kurang2 sdh mau bli on9 kcuali terdesak.. Hihi..

    P/s: same here, no mood to work..

  • ardinihumaira says:

    dni selalu beli tudung & baju :) kasut lom penah lagi

  • beaty says:

    @Fadzmie Mohamad wah bagus jua ko ni beli barang yang baju2 band kan..wei mahal tau tu

  • beaty says:

    @Va Va Voom sama la sa pun ketagi bh Flo..tp skg kurang2 sudah d sebab memang cekik darah betul ow

  • beaty says:

    @I am DiDa tu lah rugi2 ja beli kalau tidak pakai kan..saya banyak baju yang jadi penghuni almari saja sebeb kalau dipakai mcm tidak ngam ja…

  • beaty says:

    @a-Me memang membazir bah.. fiancee sa kan selalu tegur saya suda ni..tp skg syukur, kurang suda ni

  • beaty says:

    @ardinihumaira kalau tudung tu mungkin boleh ja…

  • cik chinta says:

    suke bli 09, malas kuar rumah..det tetap berjalan kuar walopon x g soping kompleks..dasat2

  • -ilyannur- says:

    kalau beli2 online ni, sa suka beli dress saja sama benda2 yang memang2 confirm boleh masuk badan. haha.. takut bah kalau beli tiba2 x muat atau apa, rugi saja ni duit

  • Fantastic Ajane says:

    sllau sa purchased online beaty.. so far ok juga la.. but ada juga kdg2 x menepati citarasa sa so derma sama adik ja la… hehehhe

  • EJA says:

    betul tu..dalm pic nmpak lawa..bila smpai dgan kita..jelek..hihi

  • ashahsyara says:

    emm…klau bli mmg cdap…tapi kna hati2 spaya x kna tipu….duit sye pn dh mlayang 2000…sbb ksut pnya pasal……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

August 2014
M T W T F S S
« Jul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Author’s Note

# Feel free to read and comment. But I have the RIGHT to modify or not to publish any reader's comment.

# Every post is from the author's point of view.

# No body is PERFECT so do excuse me on my grammar error.

# Most of the time using MANGLISH.. LOl

Follow Me
Sponsor
Im on Instagram

Tick Tock
Lilypie First Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers